Nieuws op Aruba

‘Drug’ weekend voor de politie

ORANJESTAD – Tijdens politiecontroles zijn afgelopen weekend zeven personen opgepakt die verdovende middelen in hun bezit hadden. Ze hebben allemaal een of twee nachten in de politiecel doorgebracht.

Zaterdagmiddag rond 17.30 uur werd een verkeerscontrole uitgevoerd ter hoogte van La Granja in Savaneta. Een groep van tien agenten hield verkeersdeelnemers aan om na te gaan of ze geldige papieren bij zich hadden en zich aan de verkeersregels hielden.  Er werden nogal wat bekeuringen uitgeschreven.

Bij de controle van twee auto’s bleek dat er verdovende middelen in de voertuigen aanwezig waren. De bij elkaar vijf inzittenden werden aangehouden.

Zondagmiddag werd de politie gewaarschuwd omdat een aanzienlijke groep jongeren op fietsen in de omgeving van Palm Beach het overige verkeer in gevaar bracht. Er werd volop gestunt op omgebouwde tweewielers, die veelal niet voldeden aan de eisen van de wet. Bij het zien van de agenten, gingen de jongelui vrolijk verder en vonden het nodig hun middelvingers op te steken in de richting van de dienders. Die waren het na een poosje zat en controleerden de jonge verkeersdeelnemers. Twee van hen bleken marihuana bij zich te hebben en werden aangehouden. 

Deel dit artikel