Nieuws op Aruba

Natural Pool vanaf vandaag weer open

Foto’s – Aruba National Park Foundation

ORANJESTAD – De Natural Pool (Conchi) is twee en een halve dag gesloten geweest door de drugsboot die stukgeslagen was tegen de rotsen deze week. Lekkende brandstof (benzine) en puin van de boot moest eerst verwijderd worden voordat het weer opengesteld kon worden aan het publiek.

De benzine was in de natuurlijke poel gespoeld waardoor er koraal vernietigd is en ander zeeleven dood zijn aangetroffen. Door de voortdurende inspanningen van de Rangers zijn er nu geen benzineresten meer gedetecteerd en is de Natural Pool weer open. Hoewel er nog wat puin in de kustzee rond de Natural Pool ligt, hopen ze dit komende dagen op te kunnen halen. Om de milieuschade op langere termijn te kunnen beoordelen, wordt het de komende tijd nauwlettend in de gaten gehouden.

Deel dit artikel