Nieuws op Aruba

Nieuwe Parlementariërs staan te trappelen

ORANJESTAD – Terwijl de formatie nog steeds niet is afgerond, willen de beoogde MEP-kandidaten voor het lidmaatschap van de Staten van Aruba eindelijk wel eens aan het werk. Komende dinsdag wordt het nieuwe parlementaire jaar feestelijk ingeluid, met naar het zich laat aanzien, een demissionaire regering, waarvan een deel formeel statenlid is.

Verschillende demissionair ministers met de MEP-signatuur zijn op dit moment parlementariër. Het gaat daarbij om minister-president Evelyn Wever-Croes, minister van Financiën Xiomara Maduro, minister van Toerisme en Volksgezondheid, Dangui Oduber en minister van Sociale Zaken, Glenbert Croes. Naar verwachting worden zij weer minister in Kabinet Wever-Croes II.

In afwachting van hun beëdiging, staan Shailiny Tromp-Lee en Setty Christiaans-Yarzagaray te trappelen om op het pluche in de statenzaal plaats te nemen. Over de precieze verdeling van de baantjes wordt binnen de regeringspartij nog flink gesteggeld, onder leiding van partijvoorzitter Hendrik Tevreden. Zoals gewoonlijk zijn er meer gegadigden dan te verdelen posities.

Onduidelijk is bijvoorbeeld of oud-Statenvoorzitter Juan ‘Ady’ Thijsen een rol blijft spelen in de actieve politiek. Ook over de positie van Gevolmachtigde minister Guilfred Besaril is nog geen beslissing genomen. Wel maakte Statenlid Edgard Vrolijk via zijn Facebook-pagina bekend dat hij niet voorkomt op de lijst van mensen die gescreend worden om minister te kunnen worden.

Deel dit artikel