Nieuws op Aruba

OM: ‘Bedrijf echtgenote maakte zware verliezen’

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) is ervan overtuigd dat de financiële handel en wandel van het echtpaar Paul en Melony Croes-Paesch niet door de beugel kan. Volgens de procureur-generaal (PG) blijkt uit financieel onderzoek dat de kosten van het bedrijf van Paesch veel hoger waren dan de inkomsten en leefde het stel boven hun stand. Bij gebrek aan een andere verklaring moet het extra inkomen wel op illegale wijze zijn verkregen, zo stelt het OM.

Momenteel dient het hoger beroep in de zaak Ibis. De oud-minister werd in eerste aanleg in februari 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaren vanwege ambtelijke omkoping, witwassen, ambtsmisbruik, illegale tewerkstelling en deelneming aan een criminele organisatie. 

De PG betoogde dat het onderzoek een bedrag van 209.000 florin aan tekorten heeft aangetoond, op rekening van het bedrijf van Paesch. Op de vraag waarom zij een bedrijf had, verklaarde de vrouw dat ze niet op kosten van haar echtgenoot wilde leven. 

Het OM heeft inmiddels ook een ontnemingszaak aangespannen tegen ex-minister Paul Croes. Het idee daarachter is dat Croes het geld dat hij op illegale wijze heeft verkregen, moet inleveren. De zaak dient op 28 oktober.

Deel dit artikel