Nieuws op Aruba

Ophef over vakantie ministers

ORANJESTAD – ,,De ministers Geoffrey Wever en Ursell Arends hebben net als ieder ander recht op vakantie.” Met deze korte opmerking reageerde minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) op de ophef die is ontstaan omdat de kersverse bewindslieden van RAIZ deze week vakantie vieren.

De oppositie in het Parlement is niet te spreken over het feit dat ze niet geïnformeerd is over de afwezigheid van de ministers, maar dit op Facebook mocht lezen. ,,Dit is niet de correcte procedure”, aldus statenlid Marisol Lopez-Tromp (MAS). Volgens haar moeten afwezige ministers dit aan het Parlement melden.

Premier Wever-Croes deelt die mening niet. ,,Het gaat om een privévakantie. Ze hebben gemeld aan de regering dat deze al geboekt was voordat ze in beeld kwamen als bewindspersoon. Alleen als het om dienstreizen gaat moeten ministers dit aan de Staten melden.” Zelf gaat ze binnenkort ook even weg om zich te ontspannen na de intensieve periode om een nieuwe regering te vormen.

Deel dit artikel