Nieuws op Aruba

Tekenwedstrijd “Hou van je hond” 2021

ORANJESTAD – Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert de commissie Nationaal Plan, die zich bezighoudt met de zwerfhondenproblematiek, een tekenwedstrijd voor kinderen. Het doel van deze tekenwedstrijd “Hou van je hond 2021” is om vooral kinderen bewust te maken van de zorg voor hun huisdier. Bewustmaking van kinderen is volgens de commissie essentieel om hen in de toekomst verantwoordelijke eigenaars van huisdieren te laten zijn. 

Kinderen kunnen voor deze wedstrijd kiezen uit vier thema’s. Het zou ideaal zijn als ze onderwerpen uit de hondenverordening in hun tekening verwerken. Per deelnemer is slechts één tekening toegestaan.

De vier thema’s zijn: doe je hond in bad, speel met je hond, de hond als lid van het gezin en hond aan de lijn. De tekening moet origineel, creatief en door het kind zelf gemaakt zijn. Deelname is gratis en staat alleen open voor leerlingen in de basisschoolleeftijd.

Deelnameformulieren zijn te downloaden van www.specialprojectsaruba.org. Post Aruba N.V. kiest uit de winnende tekeningen een tekening van elk thema als postzegel van Aruba voor 2022.

Meedoen kan tot 23 september 2021. Op Werelddierendag, 4 oktober, maakt het comité de vier winnende tekeningen bekend.

Deel dit artikel