Nieuws op Aruba

Tweede aanhouding in zaak Poentje Castro 

ORANJESTAD – In de zaak Apollo is een tweede verdachte aangehouden. Ook deze persoon wordt in verband gebracht met de moord op John Anthony ‘Poentje’ Castro in 2010. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De 47-jarige televisiepresentator ‘Poentje’ Castro werd op donderdagochtend 23 december 2010 dood aangetroffen bij zijn huis. De politie ging uit van moord, omdat bij de autopsie bleek dat hij door twee kogels om het leven was gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk rond 23.00 uur op 22 december. 

Castro was bekend op Aruba en de Antillen als talkshowhost. Hij kreeg begin 2008 ook bekendheid in Nederland toen hij Patrick van der Eem interviewde. Van der Eem had kort daarvoor Joran van der Sloot voor een verborgen camera van misdaadjournalist Peter R. De Vries laten praten over de dood van Natalee Holloway.

Het team denkt nu een tweede persoon te hebben aangehouden die betrokkenheid heeft gehad bij de moord. Het onderzoek gaat in volle vaart door. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat er mensen op Aruba zijn die meer weten over de zaak. Zij worden verzocht zich te melden. 

Deel dit artikel