Nieuws op Aruba

Abattoir weer open op tijd voor de feestdagen

ORANJESTAD – Mensen die thuis een dier hebben opgekweekt dat geslacht moet worden voor vlees voor eigen gebruik en extra inkomsten in de dure decembermaand, kunnen daarvoor een afspraak maken bij het abattoir. 

De Veterinaire dienst herinnert alle personen, die geiten, schapen of varkens voor eigen gebruik wensen te slachten in november en december, dat de slachting bij het slachthuis moet plaatsvinden. Het thuis slachten van dieren is illegaal en kan gezondheidsrisico’s inhouden.

Slachten is alleen mogelijk met afspraak en iedereen moet zijn afspraak bevestigen op de dag voordat het slachten is gepland. Dit zal helpen bij het coördineren van het slachten, met inachtneming van de hygiëneprotocollen en de COVID-19-veiligheidsprotocollen. Als de eigenaar van het dier niet op tijd komt, vervalt de afspraak en moet de klant een nieuwe afspraak maken.

De laatste slachtdatum is 20 december 2021. 

Deel dit artikel