Aruba

Joran van der Sloot in televisiereportage

ORANJESTAD – De Arubaanse crimineel Joran van der Sloot was afgelopen weekend te zien op de Peruaanse televisie. Onderwerp was de situatie in de streng beveiligde strafinrichting waar hij zit opgesloten.

Van der Sloot is inmiddels 34 jaar oud. Hij werd in juni 2010 veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores. Eerder werd Van der Sloot bekend door de vermissingszaak van de Amerikaanse Natalee Holloway, die in 2005 verdween terwijl ze op Aruba was. In die zaak is Joran nog steeds verdachte en het meisje is nooit gevonden.

Van der Sloot had al vrij kunnen zijn in Peru, maar wegens slecht gedrag blijft hij voorlopig vastzitten. Hij had namelijk een telefoon en wordt verdacht van drugssmokkel. Daarom komt hij op dit moment niet in aanmerking voor strafverkorting. Van der Sloot werd vlak voor de zomer voor de tweede keer overgebracht naar ‘de hel op aarde’, oftewel de streng beveiligde gevangenis in Challapalca. Deze gevangenis ligt op 4500 meter hoogte in het Andesgebergte in de buurt van de grens met Bolivia.

De gevangenen worden hier 24 uur per dag in de gaten gehouden, omdat de grootste criminelen van Peru hier zitten. Het gaat om leiders van drugsbendes, moordenaars en terroristen. Hoe de gevangenis er van binnen uitziet bleef tot nu toe altijd geheim, maar een verslaggever van de Peruaanse zender America TV mocht er een kijkje nemen. Hij sprak met een aantal criminelen, waaronder Van der Sloot. Wanneer de reportage is opgenomen is onduidelijk. 

Deel dit artikel