Nieuws op Aruba

Meer Nederlanders naar Aruba

ORANJESTAD – Aruba heeft in juli en augustus van dit jaar meer toeristen uit Nederland ontvangen dan in de zomermaanden van 2019. In juli dit jaar werden ruim 38 procent meer Nederlanders geteld (5.091) en in augustus waren er ruim 36 procent meer Nederlandse bezoekers (4.411).

Nederland is de enige markt waar in de zomermaanden een stijging ten opzichte van 2019 is te zien, meldt Aruba Tourism Authority (ATA).
Aruba telde van januari tot en met augustus 2021 bijna 500.000 buitenlandse reizigers. Vanuit Nederland waren er bijna 20.000 bezoekers in deze periode.
Voor Aruba geldt sinds half mei weer een geel reisadvies vanuit Nederland.

Inmiddels heeft 75 procent van alle inwoners vanaf twaalf jaar een eerste vaccinatie tegen Covid-19 gekregen. Van alle volwassenen is ruim zeventig procent volledig ingeënt tegen Covid-19. Aruba claimt hiermee de hoogste vaccinatiegraad binnen het Koninkrijk te hebben.

´Na een lange en uitdagende periode zijn wij verheugd om zulke mooie bezoekersaantallen te zien´, zegt Ronella Croes, CEO van ATA.

´Met gedegen gezondheids- en veiligheidsmaatregelen bieden wij alle reizigers een veilige en onbezorgde vakantie op het One Happy Island aan, zonder in te boeten op de uitgelaten sfeer, topservice en natuurlijke schoonheid waar het eiland om bekendstaat. Aruba is de ideale plek om de alledaagse beslommeringen achter je te laten.´

Deel dit artikel