Nieuws op Aruba

Opening Immerse 2021

ORANJESTAD – Op 18 oktober 2021 is Immerse 2021 van start gegaan. De avond was de aftrap van de reeks innovatieve workshops die werden georganiseerd om innovatie te creëren en te delen gedurende de Innovatiemaand. 

De Immerse Aruba innovatiemaand vindt plaats van 25 tot 29 oktober 2021 en brengt de private sector, NGO’s, overheidsinstellingen, studenten, ondernemers en investeerders op het eiland samen in een gezamenlijke missie om innovatief denken te versnellen.

“De visie van de regering op innovatie is gebaseerd op de noodzaak van verandering en diversificatie en hun inzet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 2030 te bereiken. Deze doelen vereisen een volledige transformatie en “business as usual” is niet genoeg. Door innovatie op te nemen in de nationale strategie voor duurzame ontwikkeling, biedt het de mogelijkheid om de golf te pakken en deze doelen te bereiken’, zei minister-president Evelyn Wever-Croes, tijdens haar toespraak.

De premier benadrukte dat veranderingen niet alleen gericht moeten zijn op kennis, maar ook op creativiteit. Aruba staat volgens haar bekend om zijn creatieve en culturele innovatie en is dit vooral geïnspireerd door de uitdagingen die als gemeenschap worden ondervonden. “Onze creativiteit en verbeeldingskracht kent geen grenzen en dit werd tijdens de pandemie op de proef gesteld. Als Arubanen zijn we verbonden door onze creativiteit, nieuwsgierigheid en openhartigheid. We hebben alles in huis om unieke kansen te grijpen om nieuwe producten en diensten te creëren die nodig zijn op Aruba en in de wereld”, aldus de premier.

In de 21e eeuw is de kleine omvang van Aruba volgens haar niet langer een bedreiging, maar eerder een voordeel. “De hoop is om een ​​omgeving te creëren waarin het oké is om anders te denken, om nieuwe dingen te proberen of om anders te doen om uiteindelijk tot ‘oplossingen van eigen bodem’ te komen. Als er één ding is dat ik een paar keer heb genoemd, is dat het ons aan ideeën en creativiteit niet zal ontbreken. Er is maar één idee nodig om de grenzen van onze kusten te overstijgen.”

Deel dit artikel