Nieuws op Aruba

Vuilnis wordt weer opgehaald

Foto – NoticiaCla

ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar hebben hun werk hervat. Vertegenwoordigers van de vakbond hebben minister Ursell Arends van Milieuzaken weten te overtuigen van de noodzaak om financieel bij te springen. 

Het personeel staakte vanaf begin deze week uit onvrede over de arbeidsomstandigheden die verslechteren door gebrek aan geld bij het bedrijf. De financiële positie van het bedrijf is belabberd en het verkeert al ruim een jaar in surseillance van betaling. Serlimar werd in het verleden ruimhartig gesubsidieerd door de overheid. Het voormalig overheidsbedrijf moet tegenwoordig de eigen broek ophouden, maar slaagt daar niet in door gebrekkig management.

Het personeel wil dat er betere werkkleding wordt aangeschaft, zoals veiligheidsschoenen. Daarnaast wil de vakbond dat er een onderzoek wordt ingesteld naar mogelijke corruptie binnen Serlimar. De bewindsman heeft beloofd serieus naar de situatie te kijken.

Deel dit artikel