Nieuws op Aruba

Colombiaans Viva Air start vluchten naar Aruba

Colombiaans Viva Air start vluchten naar Aruba
Viva-Air | Foto Harald Linkels

MEDELLIN- De Colombiaanse low-cost carrier Viva Air, start binnenkort vluchten tussen de stad Medellín en de luchthaven van Aruba.

De vluchten naar Aruba maken deel uit van een agressieve uitbreiding van Colombia’s eerste lage-kosten maatschappij. Deze week maakte Viva Air bekend toestemming te hebben ontvangen van de Colombiaanse Luchtvaartautoriteit, Aeronáutica Civil, om maar liefst 65 nieuwe routes te gaan exploiteren. Het gaat voor een groot deel om nieuwe routes naar de Verenigde Staten en naar diverse binnenlandse luchthavens, maar ook naar Aruba.

Details over de nieuwe vlucht zijn evenwel nog niet bekend gemaakt. Aruba wordt nu reeds aangevlogen door Avianca en Copa, met vluchten uit voornamelijk hoofdstad Bogotá.

Viva Air Crew | Foto Esteban Velázquez González

Uitbreiding

Viva Air, dat een voorzichtige start maakte in 2012 met handvol vliegtuigen vanaf de luchthaven Jose María Cordova wordt steeds meer een marktleider, ten koste van Flag Carrier Avianca. De luchtvaartmaatschappij bestelde de afgelopen jaren al 50 Airbus toestellen van de nieuwste generatie en introduceerde recent een opvallende, nieuwe huisstijl met knalgele vliegtuigen. Ook het personeel werd in een nieuw uniform gestoken. 

Deel dit artikel