Nieuws op Aruba

Conferentie 35 jaar Status Aparte 

ORANJESTAD – Minister-president Evelyn Wever-Croes nodigt namens de regering van Aruba de bevolking van Aruba en andere belangstellenden uit om morgen de conferentie “35 jaar Status Aparte – Aruba is van ons allemaal” te bekijken.

Dit jaar herdenkt Aruba 35 jaar Status Aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op 1 januari 1986 werd Aruba officieel een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Sinds de invoering van de Status Aparte hebben verschillende regeringen en parlementen bijgedragen aan het succes van Aruba.

Tijdens deze conferentie zal teruggeblikt worden op de afgelopen 35 jaar. ,,We zullen analyseren waar we waren, waar we nu zijn en waar we als land naar toe willen. De 35 jaar Status Aparte hebben ons gebracht waar we nu zijn, maar samen moeten we bepalen hoe we invulling kunnen geven aan de toekomst van Aruba en haar Status Aparte”, aldus de premier.

Het programma is te volgen van 9.00 tot 12.00 uur, via TeleAruba, Canal 22, Diario TV en de Facebookpagina van Kabinet Wever-Croes.

Deel dit artikel