Nieuws op Aruba

Inhaalslag achterstallige boetes

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) kijkt met tevredenheid terug op de eerste resultaten van de inhaalactie van achterstallige boetes.

Recentelijk werd de inhaalactie geïntensiveerd met de aankondiging dat de CEA personen met openstaande geldboetes per 1 november 2021 zullen ophalen en naar het KIA zullen vervoeren om vervangende hechtenis uit te zitten. Eerder was in juli 2021 aan de grens gestart met het staande houden van reizigers met openstaande boetes.

Een flink aantal personen met achterstallige boetes heeft ondertussen gehoor gegeven aan de oproep van het OM om openstaande geldboetes te betalen. Vandaar dat het OM heeft besloten om nog even te wachten met de executie van de achterstallige vonnissen. De CEA zal nu pas medio november beginnen om de mensen thuis te bezoeken en naar het KIA te brengen, in plaats van deze week, zoals eerder aangekondigd.

Deel dit artikel