Nieuws op Aruba

Kustbewaking moet beter

Foto’s – Minister van Justitie, Rocco Tjon

ORANJESTAD – De minister van Justitie, Rocco Tjon, wil dat de kusten van Aruba beter worden bewaakt. Hij heeft daarom de betrokken leidinggevenden van Guarda Nos Costa, de Kustwacht, de korpschef van de politie, InterPOL en Instituto di Alarma y Seguridad Aruba (IASA)/Migracion Aruba bij zich geroepen voor spoedoverleg.

De afgelopen dagen werd weer pijnlijk duidelijk dat de bewaking van de kustlijn niet waterdicht is. Verschillende boten met illegalen en verdovende middelen wisten het eiland te bereiken. Ondanks aanhoudingen, zijn er vermoedelijk mensen door de mazen van het net geglipt.  

Minister Tjon eist dat de organisaties beter gaan samenwerken en een plan opstellen hoe ze dat gaan aanpakken.

.

Deel dit artikel