Nieuws op Aruba

Nieuwe plaatsvervangende gouverneur

Foto’s- © Kabinet Gouverneur Aruba

ORANJESTAD – Agustin Vrolijk wordt de nieuwe plaatsvervangende Gouverneur van Aruba. Hij neemt de plaats in van Yvonne Laclé-Dirksz die per 1 december de positie verlaat.

Laclé-Dirksz heeft haar benoemingsperiode van vijf jaar uitgediend en wil nu meer tijd aan haar familie kunnen besteden. Ze heeft Koning Willem-Alexander eerder dit jaar laten weten niet beschikbaar te zijn voor herbenoeming. De Regering van Aruba heeft Agustin Vrolijk voorgedragen als vervanger en de Rijksministerraad heeft zijn benoeming vrijdag goedgekeurd. Hij wordt morgen ingezworen.

Vrolijk heeft bestuurlijke carrière gemaakt op het gebied van de luchtvaart. Hij bekleedde jarenlang hoge posities bij Directie Luchtvaart. Daarna was hij tien jaar lang directeur van Directie Buitenlandse Betrekkingen.

Deel dit artikel