Nieuws op Aruba

Regeerprogramma eindelijk getekend

ORANJESTAD – Na twee maanden regeren, precies 63 dagen na de beëdiging van de ministersploeg, hebben de ministers van het kabinet Wever-Croes II het regeerprogramma “Aruba heeft ons allemaal nodig” ondertekend. Het document vormt in de periode 2021-2025 de basis voor de regering.

Met de nieuwe kabinetsperiode richt Aruba haar visie op duurzame welvaart met als doel de burgers een waardige kwaliteit van leven te bieden. De visie, doelstelling en basis zijn in lijn met de Sustainable Development Goals van de VN.

Om deze doelstellingen binnen de huidige regeerperiode te realiseren, verzekert de coalitie van het kabinet Wever-Croes, gevormd door de MEP en RAIZ, dat Aruba kan rekenen op een solide en stabiele regering. ,,De inzet om ons land te dienen zit in ons hart verankerd, en de uitvoering daarvan is verankerd in de samenwerking. De sleutel tot succes is het bevorderen van samenwerking en participatie van alle betrokkenen en het focussen op de gemeenschappelijke doelstellingen om problemen op te lossen en de uitdagingen aan te gaan”, aldus premier Evelyn Wever-Croes. ,,Visie, vastberadenheid en moed van de hele gemeenschap zullen ons op de weg van vooruitgang en welzijn zetten met een sterkere en veerkrachtigere economie en sterkere autonomie.”

Deel dit artikel