Nieuws op Aruba

Samen de strijd aan tegen borstkanker

ORANJESTAD – De procedure voor vrouwen om een mammogram te laten doen wordt vergemakkelijkt. Door betere samenwerking van alle betrokken partijen via de Aruba Health app (Aha), verwachten deze dat meer vrouwen zich melden voor de controle van hun borsten.

Op 28 oktober 2021 is een akkoord getekend tussen het ministerie van Volksgezondheid en Stichting BOB. Het doel van Stichting BOB is het bevorderen van vroege opsporing van borstkanker.

Door de samenwerking kunnen geïdentificeerde doelgroepen sneller en tijdiger een afspraak voor de preventieve screening inplannen. Vanaf januari 2022 wordt de Aruba Health App ook gebruikt om de boodschap effectiever te verspreiden naar de gemeenschap over de manieren om chronische ziekten te voorkomen. Voor BOB betekent dit vroege opsporing van borstkanker om deze adequaat te kunnen behandelen en mogelijke complicaties en zelfs overlijden, te voorkomen.

Via de Aha zal het serviceniveau voor patiënten verhogen en hebben BOB-klanten toegang tot het digitale BOB-systeem waar ze hun afspraak voor de screening kunnen maken. Dit maakt het voor de cliënt transparanter omdat de cliënt zijn zorg in de “palm” van zijn hand zal hebben.

Deel dit artikel