Nieuws op Aruba

Moordzaak Castro Poentje 17 december pro forma

Foto boven: Noticia365.com

Op vrijdag 17 december zal de zaak tegen de verdachte A.J.R. pro-forma in eerste aanleg worden behandeld. De man R. wordt verdacht van de moord op televisiepersoonlijkheid John A. ‘Poentje’ Castro.

Vorige week heeft de rechter-commissaris de verlenging gevangenhouding bevolen van de verdachte.

De 47-jarige televisiepresentator ‘Poentje’ Castro werd op donderdagochtend 23 december 2010 dood aangetroffen bij zijn huis. De politie ging uit van moord, omdat bij de autopsie bleek dat hij door twee kogels om het leven was gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk rond 23.00 uur op 22 december, de dag ervoor. 

Castro was bekend op Aruba en de Antillen als talkshowhost. Hij kreeg begin 2008 ook bekendheid in Nederland toen hij Patrick van der Eem interviewde. Van der Eem had kort daarvoor Joran van der Sloot voor een verborgen camera van misdaadjournalist Peter R. De Vries laten praten over de dood van Natalee Holloway.

Cold case

De aanhouding onlangs is het resultaat van een review van het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Aruba die geleid heeft tot concrete aanknopingspunten voor nader onderzoek op grond waarvan is besloten om een doorstart te maken met het cold-case onderzoek .

Er zijn in de afgelopen periode met voortvarendheid actief getuigen gehoord die hebben bijgedragen aan de mogelijke oplossing van deze zaak.


Deel dit artikel