Nieuws op Aruba

Niet alle vakbonden staken mee

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – De nationale actiedag die gisteren werd gehouden, wordt niet ondersteund door alle vakbonden van overheidspersoneel. Volgens de voorzitter van Sindicato di Trahadonan di Aruba (STA), Diego de Cuba, wijzen recente gerechtelijke uitspraken erop dat opheffing van de salariskorting niet af te dwingen valt.

In een verklaring delen de vier vakbonden hun argumenten. Ze wijzen op de uitspraken van rechters die stellen dat het algemeen belang in deze kwestie zwaarder mag wegen dan het persoonlijke belang van de ambtenaren en gelijkgestelden.

De besturen van deze vakbonden verklaarden daarnaast dat ze graag gebruik willen maken van de uitnodiging van de regering om te overleggen over mogelijke oplossingen om uit de impasse te komen. Om voor een dergelijk gesprek al actie te voeren, vinden ze voorbarig. Ze delen de eis van de andere vakbonden niet, dat de salariskorting van tafel moet voordat overleg kan plaatsvinden.

Verder vinden de besturen het moment van de acties, net nu het toeristische hoogseizoen begint, slecht gekozen. ,,Toerisme is onze enige economische pilaar. Een algemene staking kan onherstelbare schade toebrengen doordat het eiland als onrustig wordt beschouwd.”

De bestuurders van de vier vakbonden respecteren het wel als hun leden zich wel aansluiten bij de acties.

Deel dit artikel