Nieuws op Aruba

Quarantainebeleid bijgesteld

ORANJESTAD – Vanwege de aanwezigheid van de Omicron-variant op Aruba en de hoge besmettingsgraad heeft de regering besloten het quarantainebeleid aan te passen. Besmette personen en degenen die met hen in aanraking zijn geweest moeten tien dagen in quarantaine. 

De wijziging in het quarantainebeleid is doorgevoerd om een mogelijke uitbraak van de Omicron-variant op Aruba te beperken en daardoor de ongewenste gevolgen zo klein mogelijk te houden voor de volksgezondheid op het eiland, de economie en het herstel.

Vanaf 20 december 2021 is het quarantainebeleid gewijzigd en geldt voor iedereen die in direct contact is geweest met iemand die besmet is met COVID-19. Deze personen moeten onmiddellijk tien dagen in quarantaine gaan, al dan niet gevaccineerd. Ook gevaccineerde personen kunnen besmet raken met COVID-19 en het virus ook naar anderen verspreiden. Gezien het hoge besmettingsniveau in de afgelopen weken, heeft Directie Volksgezondheid (DVG) ervoor gekozen om terug te gaan naar het vorige quarantainebeleid totdat de gevallen tot een veilig niveau zijn gedaald van onder de twintig dagelijkse nieuwe gevallen.

DVG dringt er bij degenen die positief testen op aan zich onmiddellijk te isoleren in afwachting van instructie van DVG. Mensen die in het weekeinde positief testen, moeten verantwoordelijk handelen en onmiddellijk isoleren en wachten op een telefoontje van DVG op maandag. De isolatie- en quarantaineprotocollen zijn te vinden op www.arubacovid19.org/protocolnan.

Deel dit artikel