Nieuws op Aruba

Toerist woedend over isolatie

ORANJESTAD – Een Amerikaanse toerist die voorafgaand aan zijn terugvlucht positief testte op corona en dus in isolatie moest, heeft geen goed woord over voor de omstandigheden daarvan. Hij beklaagde zich na terugkomst in eigen land over zijn ‘gevangenhouding’. 

Zoals voorgeschreven door de Amerikaanse overheid, liet de volledig gevaccineerde toerist daags voor zijn terugvlucht een test op Covid19 uitvoeren. Toen de uitslag aangaf dat hij besmet was, werd de man overgebracht naar een locatie waar hij in isolatie moest verblijven. Hij ervoer de omstandigheden als een gevangenis, omdat hij de deur niet uit mocht. De eigenaar van het verblijf controleerde elk uur of de toerist en zijn reisgenoten zich aan de regels hielden.

Het isolatieverblijf is inderdaad geen luxe hotel en bedoeld om besmette personen af te zonderen. De locatie wordt geheimgehouden. Het verblijf van toeristen die in isolatie moeten wordt betaald door de voor alle bezoekers van Aruba verplichte verzekering.

De boze toerist heeft zich voorgenomen niet te reizen tot de coronapandemie voorbij is. 

Deel dit artikel