Aruba

Alle ambtenaren krijgen doorbetaald bij quarantaine

Alle ambtenaren krijgen doorbetaald bij quarantaine

,,Het is absoluut niet zo dat ambtenaren die niet gevaccineerd zijn, niet doorbetaald krijgen.” Minister Dangui Oduber van Toerisme en Volksgezondheid is heel stellig in zijn ontkenning van de geruchten die de ronde doen dat ambtenaren die in quarantaine moeten en zich niet hebben laten inenten tegen corona, opgespaarde overuren en vakantiedagen moeten gebruiken ter compensatie en anders geen salaris krijgen. 

Vorige week dook een bericht op dat de regering op deze manier een tweedeling zou hanteren onder de overheidsmedewerkers. Zelfs politici in Den Haag stelden vragen over de kwestie.

Volgens minister Oduber gaat het om een oud memo. ,,Daarin staat dat we van medewerkers in quarantaine die volop vrije dagen hebben opgespaard via overuren of arbeidstijdverkorting, verwachten dat ze die gebruiken. Dat beleid geldt echter niet.” 

Deel dit artikel