Aruba

Codemsa-gebouw wordt politiebureau

ORANJESTAD – Het gebouw in Cumana waar voorheen Codemsa in was gevestigd wordt hoofdbureau van politie. Ook alle andere diensten die onder het ministerie van Justitie vallen, worden er ondergebracht. Minister van Justitie Rocco Tjon heeft tegenover NoticiaCla bevestigd dat de plannen doorgaan.

Na het faillissement van Codemsa kwam het gebouw in handen van ambtenarenpensioenfonds APFA. Na een grondige verbouwing gaat APFA het verhuren aan de politie, om als hoofbureau te gaan dienstdoen. Daarvoor is in maart vorig jaar al een contract ondertekend. Minister Tjon benadrukte dat het om een budgetneutrale operatie gaat, dus de kosten voor huisvesting van de verschillende diensten, worden niet hoger.

De politie huisde jarenlang in het centrum van Oranjestad, maar dat gebouw is ongeschikt verklaard. Het pand vertoonde veel gebreken, was te klein en door de vele verkeersopstoppingen kon de politie niet snel uitrukken als dat nodig was. 

Lange tijd was sprake van verhuizing naar het John F. Kennedy complex, maar daar zitten nu de ambtenaren van Onderwijs en Cultuur. Behalve de politie worden ook de Immigratiedienst, Cuerpo Especial Arubano en Bureau City Inspector in het gebouw ondergebracht. 

Een datum voor de verhuizing is er nog niet, maar minister Tjon wil er vaart achter zetten en al in februari een wetsvoorstel aan het Parlement aanbieden.

Deel dit artikel