Nieuws op Aruba

Lessen op Colegio hervat

Lessen op Colegio hervat

ORANJESTAD – De lessen op Colegio Arubano worden vanaf vandaag weer gewoon gegeven. De leerkrachten gaan weer aan het werk na drie dagen actievoeren. De protesten ontstonden naar aanleiding van de schorsing van rector Tim Croes. Die schorsing is van de baan.

Dinsdag liep de al tijden slechte verstandhouding tussen Croes en het schoolbestuur uit de hand. De bestuursvoorzitter besloot de rector te schorsen, maar zou daar eigenlijk geen geldige argumenten voor hebben. Toen de schorsing werd doorgezet, besloten de meeste leerkrachten het werk neer te leggen om de rector te ondersteunen. De school bleef drie dagen dicht.

Vrijdagavond liet onderwijsvakbond Simar weten dat de kwestie is opgelost. Wat er precies aan de hand was is door geen van de betrokken partijen bekend gemaakt. 

Deel dit artikel