Aruba

Minister Arends: branden Parkietenbos aangestoken

Minister Arends: branden Parkietenbos aangestoken

De meeste branden in het Parkietenbos zijn met opzet aangestoken. Dat zegt minister van Integriteit, Transport, Natuur en Ouderenzorg, Ursell Arends.

“Buitenstaanders zijn de schuldigen, niet vuilverwerker Selimar”, zegt Arends die daaraan toevoegt dat dat met kwade wil en politieke doeleinden gebeurt. De enkele spontane brandjes vallen daarbij in het niet.

Van de brand die afgelopen week woedde zijn camerabeelden voorhanden waarop een dader staat. Er is volgens de minister aangifte gedaan.

Sluiting van het Parkietenbos is niet mogelijk, zegt Arends, omdat er geen andere dump is, waar het vuil van Aruba heen kan. Plannen om de afvalverwerking aan te pakken zijn er volgens de minister, maar verder dan het beloven dat er iets gedaan gaat worden in zijn regeerperiode komt de minister niet.

Alternatief

Volgens juriste Anouk Balentien worden de branden inderdaad aangestoken, maar treed de minister daar niet tegenop. Beloofde bewakers zijn al een tijd niet gezien. Bij branden die ontstaan, komt geen enkele overheidsdienst of zelff de brandweer opdraven, zo staat in haar opiniebijdrage elders op de site.

Dat er geen alternatief zou zijn voor de Parkietenbos landfill bestrijdt Balentien. “Een andere landfill kan met inachtneming van alle mooie voornemens van minister Ursell Arends heel snel op een goede en duurzame wijze worden ingericht en gebruikt.”


Deel dit artikel