Nieuws op Aruba

Scholen blijven langer dicht

ORANJESTAD – Vanwege het grote aantal besmettingen op Aruba, heeft de overheid besloten dat de scholen pas op maandag 10 januari weer opengaan. De planning was dat er vanaf donderdag 6 januari weer school zou zijn. 

Het CrisisTeam heeft via de schoolbesturen een inventarisatie laten maken en daaruit is gebleken dat er veel leerkrachten en leerlingen in isolatie of quarantaine zitten. Het morgen volgens schema heropenen van de scholen zou leiden tot logistieke problemen en halfvolle klaslokalen. De toegevoegde waarde van de twee extra dagen voor het onderwijs aan de leerlingen is daardoor nauwelijks aanwezig. 

De overheid ziet als groot voordeel in de maatregel, dat het verzamelen van grote groepen ouders en hun kinderen op en rond de schoolpleinen, wordt vermeden. De hoop is dat de aantallen besmettingen na het weekend lager zijn en veel mensen weer uit isolatie en quarantaine mogen.

Deel dit artikel