Nieuws op Aruba

Vooral pagara’s overgebleven

ORANJESTAD – De maatregelen in het kader van corona hebben ertoe geleid dat er minder traditionele pagara’s zijn afgestoken. Bedrijven kregen slechts van 12.00 tot 12.30 uur om met hun personeel een miljoenklapper af te steken om het nieuwe jaar in te luiden. Daardoor werden veel bestellingen van pagara’s geannuleerd. 

Voor vuurwerkverkopers betekent dit dat ze met veel van deze stukken vuurwerk zijn blijven zitten. Rubin Ponson, die namens Dienst Openbare Werken toezicht houdt op de verstrekking van vuurwerk, schat in dat er ongeveer een container vuurwerk is overgebleven na de jaarwisseling en dat tachtig procent daarvan bestaat uit pagara’s.

Het overgebleven vuurwerk wordt veilig opgeslagen in de vuurwerkopslag te Wela. Het meeste ervan kan volgend jaar worden verkocht. Vuurwerk dat vorig jaar al was overgebleven, wordt vernietigd.

Deel dit artikel