Aruba

Colombia breidt in eigen land beschikbaarheid zorginstellingen voor Arubanen uit

ORANJESTAD – Colombia heeft het aantal zorginstellingen in dat land uitgebreid, waar Aruba patiënten naartoe kan sturen voor medische zorg. Dat werd bekend tijdens een tripartiete overleg, waar ook Nederland bij was betrokken.

Ernst Noorman, de Nederlandse ambassadeur in Bogota en zijn collega Fernando Antonio Grillo Rubiano, de Colombiaanse ambassadeur in Den Haag waren beiden naar Aruba afgereisd om elkaar te ontmoeten en gezamenlijke agenda’s te bespreken. Op Aruba werden beide ambassadeurs ontvangen door minister-president Evelyn Wever-Croes en ministers Geoffrey Wever en Dangui Oduber.

Ze spraken met elkaar over de gezondheidszorg, gezien de belangrijke medische rol die Colombia voor Aruba heeft. Ook kwamen de economische kansen met Colombia om de zakelijke banden te versterken aan bod, alsmede de migratie uit Venezuela die zowel Aruba als Colombia treft.

Volgens de Wever-Croes is er een zeer goede relatie tussen de regering van Aruba en de regering van Colombia. Haar laatste bezoek aan de president van Colombia was twee jaar geleden, net voor de pandemie. Tijdens die bijeenkomst herbevestigden zij de afspraken om samen te blijven werken op het gebied van veiligheid, commercie, economie en zorg.

 

Deel dit artikel