Nieuws op Aruba

Piet Wortel door Aruba uitgeleverd aan Nederland

Foto - Waterkant.net

ORANJESTAD – De 53-jarige beruchte Surinaams-Nederlandse drugsbaron Siegfried ‘Piet’ Wortel is afgelopen week door Aruba uitgeleverd aan Nederland. Wortel vertrok op 2 maart vanuit Suriname naar Aruba en werd bij aankomst door het team FastNL van de Dienst Landelijke Recherche aangehouden.

De in Nederland geboren Surinamer werd door de Nederlandse opsporingsdiensten gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar heeft openstaan. Bij de paspoortcontrole op Aruba stond de politie hem op te wachten. De Surinamer werd destijds door het Nederlandse OM gezien als ‘de onbetwiste leider’ van een drugsorganisatie, die zich jarenlang bezighield met cocaïnehandel.

In maart 2014 werd hij door de Rotterdamse rechtbank tot een gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld voor drugstransporten en deelname aan een criminele organisatie. Op verlof vluchtte hij naar Suriname, waardoor hij de rest van zijn straf niet uitzat.

Volgens De Telegraaf was bij het speciale team dat voortvluchtigen opspoort, informatie binnengekomen dat Wortel het vliegtuig zou nemen naar Aruba. Er werd door het OM direct een rechtshulpverzoek ingediend voor zijn aanhouding.

Deel dit artikel