Nieuws op Aruba

Bogaerts komt er niet uit met de Red Sox

Screenshot video Basebal Aruba

Xander Bogaerts heeft een contractverlenging bij de Red Sox afgewezen. Het bod van de honkbalclub uit Boston wees hij af. Bogaerts. Het gaat om de laatste vier jaar van de zesjarige verlenging van 120 miljoen dollar die hij in 2019 met Boston tekende. 

Bogaerts maakte donderdag duidelijk dat de onderhandelingen niet doorgaan als het seizoen eenmaal van start gaat. De laatste keer dat Xander Bogaerts een contractverlenging tekende bij de Red Sox, tekende hij op de stippellijn nadat het seizoen was begonnen. Dat zal deze keer dus niet gebeuren. Dit betekent waarschijnlijk dat hij in 2023 niet terugkeert naar het enige team waar hij ooit voor heeft gespeeld.

De kans is nu groot dat hij op zoek gaat naar een veel betere deal dan het contract dat hij drie jaar geleden met de Red Sox tekende. Daarin is geregeld dat de Arubaanse honkballer tot 2026 20 miljoen dollar per seizoen zou verdienen, als hij zich opnieuw aanmeldt. Dat is een koopje voor een speler van het kaliber van Bogaerts, schrijft de Boston Globe, die vervolgens stelt dat Bogaerts waarschijnlijk op zoek gaat naar een grotere deal dan wat de Sox hem dit voorjaar boden.

De Red Sox namen Bogaerts aanvankelijk in dienst als amateur-free agent in 2009, toen hij nog maar 16 jaar oud was. Hij debuteerde in augustus 2013 voor Boston en een paar maanden later hielp hij de club aan de World Series.

Hij is sinds 2014 de startende shortstop van Boston en verdiende in 2018 drie All-Star-knikken, vier Silver Slugger-awards en nog een World Series-ring.

Deel dit artikel