Aruba

Luchthaven Aruba heeft 70 procent van zijn passagiers van voor corona terug

ORANJESTAD – Aruba Airport heeft vorig jaar bijna 70 procent van zijn verkeer voor corona terug. Via de luchthaven Beatrix reisden in totaal iets meer dan 1,8 miljoen reizigers, zo staat te lezen in het Jaarverslag 2021 van Aruba Airport Authority NV.

Het herstel van het luchtverkeer en bijgevolg de passagiersafhandeling op de luchthaven was sterker dan aanvankelijk voorspeld voor het jaar 2021. Het eerste kwartaal markeerde een zeer langzaam herstel, maar dat verbeterde vrij plotseling in de rest van 2021. Vergeleken met 2020 groeide het aantal passagiers met 103 procent Het herstel resulteerde in 28 geplande bestemmingen bij 25 luchtvaartmaatschappijen.

Met de huidige inzichten voorziet de luchthaven een verder herstel in 2022 tot ongeveer negentig proces ten opzichte van 2019. Wel met een slag om de arm omdat de huidige COVID-19-situatie nog steeds fluïde is en een negatieve impact kan hebben op de luchtvaartindustrie in 2022.

Operationele uitdagingen
Het snelle herstel bracht in 2021 wel operationele uitdagingen met zich mee. Door de extra health checks bij aankomst en vertrek werden de luchthavenfaciliteiten als te klein ervaren en ervaren voor de passagiersbelasting, vooral tijdens de spitsuren.

De luchthaven heeft gepleit voor zoveel mogelijk online en digitale afhandeling van deze gezondheidscontroles bij de lokale openbare lichamen en luchtvaartmaatschappijen om het eiland veilig te houden en tegelijkertijd de luchthavenfaciliteiten te ontlasten van lange passagiersrijen als gevolg van die controles. cheques.

Alle operationele afdelingen en luchthavenpartners die bij de dagelijkse operatie betrokken zijn, moesten hun mankracht opschalen om de juiste kwaliteit van dienstverlening te kunnen behouden.

Met het oog op een verdere groei van het aantal passagiers in 2022, moedigt decluchthaven haar operationele partners aan om tijdig te investeren in extra (mankracht)middelen om de passagiers en hun bagage adequaat af te handelen en hierbij gebruik te maken van nieuwe technologieën.

Deel dit artikel