Aruba

Militairen Sint Maarten winnen ronde van Aruba

DETSXM, een team van het mariniersdetachement uit Sint Maarten was het beste militaire team van de 30ste editie van de Ronde van Aruba, die afgelopen weekend plaatsvond op het eiland. De ronde is een terugkerend hardloopevenement van 72 kilometer, georganiseerd door Marinierskazerne Savaneta in samenwerking met veiligheidspartners van Aruba.

Vanwege de tropische temperaturen overdag vindt dit evenement bij duisternis plaats. De route, op zowel verharde als onverharde wegen, is voor zowel de lopers als de organisatie elke keer een grote uitdaging.

Het evenement begon in 1971 als initiatief van twee mariniers. Deelname aan de ronde is mogelijk voor iedereen, naast militairen uit het Caribisch gebied zijn er ook veel deelnemers uit bijvoorbeeld Aruba en andere eilanden in de regio. Het startschot van de editie werd gegeven door de gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt.

Deel dit artikel