Nieuws op Aruba

Staatsecretaris Van Huffelen: Personeelslasten Aruba dalen onvoldoende door gebrek aan slagvaardigheid Arubaanse regering

DEN HAAG – De personeelslasten van de Arubaanse overheid zijn onvoldoende gedaald, ondanks de 12,5 procent korting die Nederland eiste in ruil voor liquiditeitssteun. Dat zegt staatssecretaris Alexandra van Huffelen in reactie op vragen uit de Tweede Kamer.

Er was weliswaar sprake van een daling van 2,3 procent, maar die was lager dan verwacht. Zowel in 2020 als in 2021 werd de 12,5 procent korting toegepast, waardoor de eigenlijke daling van alle personeelslasten 3,7 procent hadden moeten dalen.

Dat is volgens de staatssecretaris niet gebeurd omdat de regering van Aruba onvoldoende uitvoering heeft gegeven aan het Beleidsplan Verlaging Personeelslasten. Zo zijn de overwerkvergoedingen in strijd met het plan van de Arubaanse regering gestegen in plaats van gedaald. 

Van Huffelen laat nog even in het midden of dit van invloed is op eventuele toekomstige liquiditeitssteun in het kader van de Covid-pandemie. Het beleidsplan is namelijk geen criterium voor de toekenning van liquiditeitssteun.

Deel dit artikel