Nieuws op Aruba

Douane nuanceert eigen berichtgeving over controle op eigen apparatuur bij terugkeer

De Douane nuanceert haar eigen berichtgeving over het meenemen van op Aruba aangekochte laptops, telefoons en andere elektronische apparatuur. Op sociale media was beroering ontstaan om de suggestie gewekt werd dat iedere reiziger gecontroleerd zou worden.

De Douane zegt in een nieuwe verklaring niet actief op telefoons en laptops te gaan controleren. Maar wijst er op dat als dat wel gebeurt en je kunt dan niet aantonen dat de goederen uit Aruba komen of dat er al invoerrechten over betaald zijn, er alsnog invoerrechten over betaald moeten worden

Om bij controle die problemen te voorkomen adviseert de dienst aan iedereen die op reis gaat om die goederen te registreren. Dat voorkomt discussies mocht je wel gecontroleerd worden.

Het heffen en innen van invoerrechten en accijnzen op goederen die het land in worden gevoerd is een primaire taak van de Douane.

De dienst zegt dat hierbij rekening wordt gehouden met het maximum factuurbedrag van vierhonderd florin voor goederen die in het buitenland zijn gekocht en vrijgesteld van invoerrechten in Aruba mogen worden ingevoerd.

Deel dit artikel