Nieuws op Aruba

Douane van Aruba gaat op de luchthaven controleren of meegebrachte laptops en telefoons wel in Aruba zijn gekocht

ORANJESTAD – De Douane van Aruba gaat op de luchthaven controleren of meegebrachte laptops en telefoons wel in Aruba zijn gekocht. Dat meldt de Douane op haar facebookpagina.

Als reizigers dat niet kunnen bewijzen, moeten er invoerrechten over worden betaald. De douane heeft de bevoegdheid om geïmporteerde en geëxporteerde goederen te inspecteren, evenals goederen die onderweg zijn. 

Arubaanse bonnetjes zijn niet nodig, zegt de Douane. Met het registreren van goederen kan betaling voorkomen worden.

Tijdelijk uitvoer formulier

Het gaat volgens de douane om alle persoonlijke apparaten zoals laptops, mobiele telefoons en tablets waarvan reizigers geen bewijs hebben dat het apparaat in Aruba of in het buitenland is gekocht en de invoerrechten al zijn betaald. 

Het Tijdelijk Export Formulier dienst als registratie formulier en is online te downloaden. Het formulier is een bewijs dat de reiziger Aruba heeft verlaten met de apparaten en voorkomt dus dat er invoerrechten in rekening worden gebracht bij terugkeer naar Aruba. 

Het formulier moet worden afgedrukt en op de reisdatum van een stempel worden voorzien bij het douanekantoor op de luchthaven. 

(https://secure.overheid.aw/document.php)

Deel dit artikel