Aruba

Ruim de helft minder coronabesmettingen op Aruba

Er kwamen op Aruba afgelopen week 448 nieuwe besmettingen bij, tegen 405 de week ervoor. Dat is ruim de helft minder dan het weekgemiddelde van 890 in de maand juni. In die maand leverde Aruba nog bijna drie kwart van alle besmettingen van alle zes eilanden samen.

Volgens het RIVM is dat te verklaren door het verplicht testen van uitgaande reizigers naar de Verenigde Staten. Per 1 juli is dat afgeschaft.

Met twee sterfgevallen erbij vanwege covid19 staat de teller op Aruba nu op 224 doden sinds het begin van de Coronapandemie. Op Curaçao is het aantal dodelijke slachtoffers 278. Relatief gezien is de mortaliteit van covid19 een procentpunt hoger op Aruba: 17,9 tegen 16,9 procent.

Het aantal ziekenhuisopnames is licht afgenomen, van elf vorige week naar acht nu. Zes mensen met covid19 liggen op zaal, twee in de intensive care.

17,9

Deel dit artikel