Aruba

British Airways gaat London met Aruba verbinden

British Airways heeft aangekondigd dat het vanaf Londen gaat vliegen op Aruba. Het schema voor het zomerseizoen van 2023 betekent dat de Britse maatschappij Aruba voor het eerst gaat aandoen.

De vluchten worden uitgevoerd vanuit Gatwick, via Antigua en Barbuda met gebruikmaking van rechten van de vijfde vrijheid. Daarin is geregeld dat ook vluchten zijn toegestaan zonder dat er sprake is van vertrek uit een thuisluchthaven.

Nieuwe speler

De route tussen Londen en Aruba start op 26 maart en zal twee keer per week worden uitgevoerd met Boeing 777-200ER-vliegtuigen met een capaciteit van 336 en 332 passagiers, afhankelijk van de variant.

Het Verenigd Koninkrijk is de op twee na belangrijkste markt van Aruba: in 2019 ontving het eiland 10.882 Britse toeristen. Momenteel is TUI Airways de enige luchtvaartmaatschappij die tussen de twee markten actief is, met een wekelijkse vlucht tussen maart en oktober.

British Airways wordt de vierde luchtvaartmaatschappij die het eiland met Europa verbindt, aangezien KLM en TUIfly Nederland ook vanuit Amsterdam opereren.

Deel dit artikel