Nieuws op Aruba

Gratis workshop over EU-financiering voor culturele sector op Aruba

Oranjestad – Op 22 augustus zal een gratis workshop plaatsvinden bij Cas di Cultura over Creative Europe, het EU-programma voor de culturele, creatieve en audiovisuele sector. De workshop is van 10.00 uur tot 12.00 uur

Aanleiding hiervoor is het werkbezoek van Jelle Burggraaff (Hoofd Mobiliteit & Advies/Creative Europe Desk NL) en Albert Meijer (Adviseur Creative Europe Desk NL) aan Aruba van 22 tot en met 24 augustus. De workshop zal ook informatie verschaffen over hoe DutchCulture ondersteuning biedt aan makers en instellingen op het gebied van internationale culturele samenwerking.

Creative Europe (2021-2027) is het zevenjarige ondersteuningsprogramma van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector. Het programma bestaat uit twee sub programma’s: Cultuur en MEDIA. Daarnaast is er een regeling beschikbaar voor cross-sectorale projecten. De Creative Europe Desk NL is het advies- en informatiepunt voor Creative Europe in het Koninkrijk der Nederlanden. De Creative Europe Desk NL adviseert de culturele, creatieve en audiovisuele sector over zowel de mogelijkheden die het Creative Europe programma biedt om Europese samenwerking aan te gaan, als het schrijven van een aanvraag.

De Creative Europe Desk NL is onderdeel van DutchCulture, de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking in het Koninkrijk der Nederlanden. De organisatie ondersteunt de culturele en creatieve sector, overheden en diplomatieke posten in het realiseren van hun internationale ambities. Dit wordt gedaan door het geven van informatie, advies en trainingen. Daarnaast verbindt DutchCulture culturele en creatieve professionals, organisaties, overheden en netwerken met elkaar in het kader van internationale samenwerking.

Workshop

Alle makers en culturele instellingen met interesse in internationale culturele samenwerking zijn welkom bij deze workshop. Verschillende vragen komen aan bod zoals: wat is het Creative Europe programma en voor wie is het? Welke Europese subsidieregelingen zijn er allemaal? Wat is DutchCulture en hoe kan deze organisatie mij helpen om mijn internationale netwerk te vergroten? Na afloop is er een informeel netwerkmoment.

Deel dit artikel