Nieuws op Aruba

Oppositiepartij MAS op Aruba eist opnieuw inzage rapport Arubahuis

Foto - Nico van der Ven

ORANJESTAD – Oppositiepartij MAS op Aruba eist opnieuw inzage in het rapport van de Centrale Accountantsdienst over het Arubahuis. 

Die deed onderzoek naar onregelmatigheden met toelages in het Arubahuis. Waarna de gevolmachtigd minister, Guildred Besaril plotseling opstapte. Een officiële reden voor zijn vertrek werd destijds niet bekend gemaakt. 

MAS verzocht de regering al op 10 juni om inzage in het rapport en deed dat nog eens op 1 juli. Maar een reactie van premier Evelyn Wever-Croes bleef uit.

Dat klemt des te meer, aldus MAS, omdat er al wel begonnen is met het herstructureren van het Arubahuis. De regering moet volgens de partij verantwoording afleggen in de Staten en transparantie vereist toezending van het CAD-rapport aan het parlement.

Deel dit artikel