Nieuws op Aruba

Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes is opnieuw gekozen tot leider van haar partij

ORANJESTAD – Evelyn Wever-Croes is opnieuw gekozen tot leider van haar partij MEP. De komende vier jaar voert zij de gele partij aan naar onder andere de volgende Statenverkiezingen, in 2025 of zoveel eerder als de realiteit dat vergt.

Het mandaat voor haar leiderschap kreeg de huidige premier van het partijcongres dat gisteren bijeenkwam in he partijgebouw in Santz Cruz. Voor haar benoeming was geen verkiezing nodig. De MEP had eerder al besloten voor haar benoeming te gaan, omdat zei de partij als geen ander kan leiden.

Wever Croes werd voor het eerst gekozen als partijleider in 2011. Pas in 2017 wist zij de verkiezingen te winnen, waarop zij met behulp van coalitievorming premier werd van het eerste kabinet Wever-Croes. 

In 2021 wist Wever-Croes opnieuw de Statenverkiezingen te winnen en werd zij opnieuw premier.

Deel dit artikel