Nieuws op Aruba

Cruisetoerisme Aruba herstelt zich, maar nog niet op oude niveau

ORANJESTAD – Het cruisetoerisme op Aruba herstelt zich goed, maar zit nog altijd twintig procent onder het niveau van voor corona. Dat meldt Aruba Ports Authority, APA. Desondanks zien de havenautoriteiten op basis van de reserveringen de komende maanden en de start van 2023 positief tegemoet. 

APA-directeur Marc Figaroa erkent dat het toerisme via de luchtvaart op dit moment beter herstelt van de pandemie dan het cruisetoerisme. Dat heeft volgens hem een reden. De luchtvaart kon na de pandemie eerder opstarten dan het cruisetoerisme. Tussen eind december 2021 en februari van dit jaar hebben veel maatschappijen hun cruises geannuleerd, omdat de impact van de omikron-variant nog te groot was.

First call’s

Verschillende cruiseschepen doen Aruba voor het eerst aan. Afgelopen zaterdag voer de Norwegian Prima voor de ‘first call’ de haven van Oranjestad binnen. APA hoopt dat de Prima in november opnieuw naar Aruba komt. 

“Het is niet het eerste cruiseschip dat Aruba dit jaar voor het eerst bezoekt en het zal ook niet het laatste schip zijn”, zegt Figaroa. 

Aruba verwelkomt de komende week opnieuw een ‘first call’. Dat is de Carnival Spirit, van Carnival Cruise Line. In de planning staan ook de first calls van Celebrity Beyond, Harmony of the Seas, Norwegian Encore en Azamara Onward.

Deel dit artikel