Nieuws op Aruba

Eerste basisschool op Aruba met eigen tech-lab

ORANJESTAD – Aruba heeft zijn eerste basisschool met een eigen tech-lab. Colegio Sagrado Curason in Savaneta strijkt met de eer. De realisatie werd uitgevoerd door FUTURA, een organisatie die zich richt op innovatie in het onderwijs.

Het idee voor een tech-lab ontstand tijdens Immerse 2021, de Aruba Innovatieweek. Daar presenteerden de docenten Nadia en Ruzischka hun droom om ooit een Tech Lab op hun school te hebben. Een creatieve ruimte gevuld met nieuwe technologische apparatuur om de kinderen te stimuleren om meer te leren over wetenschap en technologie. 

Dit Tech Lab is volgens de organisatoren een goed voorbeeld van hoe in dit geval een beetje verf, gemengd met veel creativiteit en vastberadenheid, iets gerealiseerd kan worden. 

Het Tech Lab biedt de studenten en docenten een ruimte waarin zij het onderwijs naar een hoger niveau kunnen tillen. Als onderdeel van het train de trainers-project kunnen de docenten dit Tech-Lab gebruiken om kennis met elkaar te verkennen en te delen.

Futura is een SDG Innovation Lab en haar team ondersteunt de Arubaanse overheid bij het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een nationale innovatiestrategie, gericht op drie hoofdpijlers: people, planet en welvaart. 

Elk project of initiatief is ontworpen om bij te dragen aan een bloeiend innovatie-ecosysteem. Futura zet zich in voor het creëren van een betere, duurzamere toekomst voor onze mensen, planeet en gemeenschappen.

Deel dit artikel