Nieuws op Aruba

Eindstreep in zicht voor Surinaamse strongman atleten

Vlnr Requel Dulder, Nicolai Adali (Nederland), Donovan Dongo en Wilson Balansi | Foto Collectie Donovan Dongo

ORANJESTAD – De vijf Surinaase krachtpatsers Donovan Dongo, Requel Dulder, Kenvin Forster en Felicio Ondaan en Wilson Balansi ronden hun deelname aan de ‘Strongest man of Aruba’ vandaag af. “Het wordt de zwaarste dag met de onderdelen medly (5 in 1 onderdelen) en de Atlas stones”, zegt groepsleider Dongo tegen de Suriname Herald.

Suriname maakt volgens de krant in beide categorieën kans op eremetaal, maar zal het niet cadeau krijgen. De strijd om goud in de 100+ kg klasse zal gaan tussen Andrew Jansen (Aruba), Marcel Willes (Aruba), Dulder, Dongo en Forster.

In de -100 kg categorie lijken Carlos Petterson (Guyana), Darell Gurzenda (Aruba), Ondaan, Balansi en Jaap Jansen (Nederland) voor het goud te zullen knokken.

De Surinamers maakten op dag twee, zaterdag, een inhaalslag. Ondanks zijn geleden blessure op de openingsdag, gisteren, wist Dongo vandaag de snelste tijd te registreren op het onderdeel Bier keg throw.

Op het onderdeel Axle bar deadlift finishte hij met elf reps als tweede. De Surinamer klom hierdoor in het overall klassement naar de vierde plek. Hij stond tiende na dag 1. Dulder maakte ook een stijging in dezelfde categorie van acht naar drie, terwijl Forster daalde van twee naar zes.

Ondaan en Balansi deden ook goede zaken. Het onderdeel Bier keg throw werd gewonnen door Ondaan met de snelste tijd. Vervolgens finishte de Surinamer als tweede met dertien reps bij de Axle bar deadlift. Ondaan schoot met deze prestatie drie plekken omhoog in het overall klassement en staat na twee wedstrijddagen op de derde plaats. Landgenoot Balansi ging eveneens drie plekken omhoog en staat nu vierde.

Dongo vertelt aan de Suriname Herald dat vijf atleten blessures hebben opgelopen, waaronder hij. “De rest heeft moeten opgeven, maar ik ben nog in de competitie.”

Deel dit artikel