Nieuws op Aruba

Nederlandse, Amerikaanse en Franse militairen gaan samen oefenen rond Aruba

ORANJESTAD – Nederlandse, Amerikaanse en Franse militairen gaan vanaf morgen een grote oefening houden rond Aruba. Dit jaar nemen ook Arubaanse militairen deel. Het gaat om een twee jaarlijkse oefening onder de naam Très Kolos. De drie kleuren refereren aan de kleuren van de vlaggen van de deelnemende landen.

De oefening bestaat uit een competitiedeel van militaire activiteiten en een deel met tactische oefeningen. Het competitiedeel bevat onderdelen zoals een speedmars, een water-hindernissenparcours, een amfibische oversteek, schieten en navigatieopdrachten.

Het tactische gedeelte bestaat uit diverse oefeningen waarbij uiteenlopende militaire scenario’s worden beoefend.

Alle activiteiten die worden uitgevoerd tijdens Très Kolos zijn bijzonder uitdagende activiteiten. Hierbij komen militaire en fysieke vaardigheden flink aan bod, om zo het beste naar boven te laten komen bij de teams op het gebied van sportiviteit, samenwerking, integratie en competitie.

Het doel van de oefening is volgens Defensie om de integratie en onderlinge relaties tussen de verschillende strijdkrachten verder te bestendigen en uit te bouwen. Dit om nog beter gereed te zijn voor de uitdagingen die het Caribisch gebied met zich mee brengt, zoals noodhulp bij een orkaanpassage.

Deel dit artikel