Nieuws op Aruba

Suriname gaat domineren op vijfde editie van Sterkste Man van Aruba

Foto - Collectie Donovan Dongo

ORANJESTAD – Suriname gaat domineren op de vijfde editie van de Strongest man of Aruba. Dat voorspellen de vijf atleten uit Suriname die meedoen. Donovan Dongo, Kenvin Forster, Wilson Balansi, Requel Dulder en Felicio Ondaan zijn vandaag vertrokken naar Aruba en hebben een voorbereiding gehad van ruim vijf maanden.

Aanvankelijk zouden de Surinamers ook deelnemen aan het recente strongest man evenement op Barbados vorige maand. Uiteindelijk reisden slechts Dulder en Balansi af. De overige krachtpatsers konden vanwege gebrekkige financiële middelen niet meer meedoen.

Dulder veroverde tijdens het evenement goud en zilver, terwijl Balansi vanwege blessureleed niet meer in actie kwam. Naar verluidt hebben ook bij de editie in Aruba twee personen, vanwege minder financiële middelen, van deelname moeten afzien. 

“Het gaat een battle worden, maar we zijn ready”, zegt Dongo tegen de Suriname Herald. Hij is zelfverzekerd dat Suriname het toernooi zal domineren. “Wij gaan elkaar ondersteunen. Alle emotie, inspanning van het zoeken naar sponsoren en zwaar trainen is opgehoopt. Dat zal onze energie zijn.”

Behalve het gastland en Suriname doen ook mee Guyana, Nederland en België. Volgens Dongo zullen de Surinamers zich niet laten intimideren door de concurrenten. “Wij gaan daar niet om deel te nemen, maar om onze prijzen in ontvangst te nemen. Het is geen bluf maar een voorspelling”, benadrukt Dongo.

Tijdens het evenement zullen de krachtpatsers zich op de onderdelen atlas stones, log lift, medly farmers carry, circus dumbbell, truck pull en axle bar deadlift moeten bewijzen. De atleten zijn verdeeld in de -100 kg en +100 kg klasse.

“Wij hebben tijdens de voorbereiding elke week op al deze onderdelen getraind”, legt Dongo uit. De wedstrijden zullen bij Surfside beach bar worden afgewerkt. Volgens informatie van de organisatie kan de winnaar totaal vierduizend Arubaanse florin winnen. De competitie wordt gehouden van 7 tot en met 9 oktober.

Deel dit artikel