Nieuws op Aruba

WEB Aruba koopt brandstof in voor vaste prijs

ORANJESTAD – Het Arubaanse energiebedrijf WEB heeft zijn inkoop van brandstof in het laatste kwartaal vastgezet op maximaal 77 dollar per vat ruwe olie. Daarmee is het bedrijf verzekerd van een stabiele prijs in de komende maanden tot het eind van het jaar.

Door de vaste prijsafspraak is het staatsbedrijf naar eigen zeggen in staat om de financiële positie van het bedrijf te beschermen in het geval dat de prijs van brandstof weer omhoog gaat.

Gaat de brandstofprijs omhoog, dan blijft voor WEB toch het tarief van 77 dollar gelden. Zakt de prijs van brandstof onder de 77 dollar, dan betaalt WEB de lagere marktprijs die op dat moment geldt. WEB betaalt een premie voor deze verzekering en heeft daarmee de garantie dat het tarief van kracht blijft. 

Deel dit artikel