Nieuws op Aruba

Bewoners Parkietenbos sturen opnieuw noodkreet vanwege vuilverbrandingen Parkietenbos

ORANJESTAD – Bewoners rond het Parkietenbos in Aruba komen opnieuw in verweer tegen de enorme rookontwikkeling die hen parten speelt door vuilverbrandingen op de dump.

Gisteren was het opnieuw raak. Honderden meters dikke rook werden de lucht ingespuwd. “We worden opnieuw vergiftigd”, schrijft één van hen aan Aruba.nu. Foto’s tonen aan dat de vuilnisdump al de hele week brand, omdat deze opzettelijk in brand wordt gestoken.

Volgens de bewoners zijn de branden een schending van een groot scala aan mensenrechten, waaronder bijvoorbeeld het recht op leven, gezondheid en schoon milieu.  

De bewoners doen opnieuw een dringend en smekend beroep op de autoriteiten om hier iets aan te doen. “Wegwuiven met de opmerking dat de verantwoordelijke minister beloofd heeft dat eind van het jaar de dump gesloten zal zijn, is hetzelfde als zeggen dat ik voor het einde van het jaar de postcodeloterij ga winnen”, zegt een van hen. Het geloof in de goede wil van de Arubaanse regering is vervlogen.

De bewoners richten zich opnieuw tot binnen- en buitenlandse organisaties, bewindslieden en politici met de vraag waarom iedereen de andere kant opkijkt. Er is boosheid en verbazing waarom de lokale instanties niet optreden op grond van hun eigen verantwoordelijkheden.

Deel dit artikel