Nieuws op Aruba

Ronde de 250 positieve testuitslagen op Aruba, net als in september

ORANJESTAD – Op Aruba werden in oktober bijna 250 positieve testuitslagen en 21 covid19-gerelateerde ziekenhuisopnames gemeld. Dit is nagenoeg gelijk aan het aantal ziekenhuisopnames in september. Dat meldt het RIVM.

Op Aruba betreft het voornamelijk patiënten die voor korte duur worden opgenomen. In de laatste week van oktober kregen 36 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag en was de test positiviteit negentien procent.

In het Caribisch deel van het Koninkrijk werden in oktober meer positieve testuitslagen gemeld dan in september, 545 tegen 450.

Curaçao

Op Curaçao worden vooral ouderen in het ziekenhuis opgenomen met covid-19. Curaçao telde in oktober in totaal vijftien covid19 gerelateerde ziekenhuisopnames, waarvan veertien ouder waren dan zestig jaar. Zes patiënten overleden aan de gevolgen van hun covidbesmetting, alles zes waren ouder dan 60 jaar.

Ook werd er de afgelopen weken meer getest op Curaçao. Het eiland meldde afgelopen maand 121 nieuwe positieve testuitslagen, nagenoeg het dubbele vergeleken met september, 66.

In de laatste week van oktober kregen dertien mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag en was de test positiviteit negen procent.

Deel dit artikel